Även om andelen bokningar redan nu är ovanligt hög kommer fler ha möjlighet att säkra sin Kroatien-resa. Fritidsresor utökar nämligen kapaciteten och dubblar antalet resor till landet jämfört med förra sommaren.

Andelen resor utökas även på nordisk nivå vilket exempelvis möjliggör för resenärer i de södra delarna av Sverige att till exempel resa från Kastrup i Köpenhamn som har många avgångar.

– Kroatien är en tydlig favorit inför sommaren. De senaste veckorna har Kroatien-bokningarna skjutit i höjden och vi ser i nuläget en 267-procentig ökning jämfört med samma tidpunkt förra året, säger Leyla Öfwerström, informatör på Fritidsresor.

Nästa sommar breddas även Kroatienprogrammet med familjekonceptet Blue Star. Anläggningen som ligger i orten Podgorda på den Makarska rivieran, genomgår just nu en totalrenovering kommer att ha nya rum för vuxna och par, samt för familjer. Därtill anläggs två nya poolområden direkt vid strandpromenaden.

– Vi har under lång tid letat efter en passande Blue Star-anläggning i Kroatien för att kunna erbjuda ett hotell med bra läge med högsta kvalitet. Äntligen har vi hittat det och vi är jätteglada att i sommar öppna Blue Star Medora Auri, säger Leyla Öfwerström.