Som inspiration inför nästa seglingssemester har det traditionsrika internationella båtcharterföretaget nu kommit med sin nya charterkatalog för nästa år. Under kommande säsong utökar The Moorings sitt utbud av segel- och motorbåtscharter med många nya segelbåtar, båtcharter med skeppare och kock,nya destinationer och serviceerbjudanden.

Medan man under de senaste åren satsat stort på katamaranflottan är det nu enskrovsbåtarna som står i centrum 2017. The Moorings har utökat sin segelflotta med 36 nya enskrovsbåtar från Bénéteau inför den kommande säsongen. Förutom extramodeller av populära Moorings 45 (med tre och fyra hytter) och 38.2 kompletteras utbudet med två nya modeller som firar sin debut den här vintern i Karibien. Det rör sig om Moorings 48.4 med fyra hytter och plats för tio personer och den lite mindre enskrovsbåten Moorings 42.1 med tre hytter. Båda modellerna kommer även att finnas i Medelhavet under sommarsäsongen.

När det gäller dubbelskrovsbåtarna kommer The Moorings också med en nyhet. Från och med våren 2017 erbjuder man den nya 45-fotskatamaranen från Leopard med fyra hytter och plats för elva personer. Alla nya charterbåtar kan bokas direkt. The Moorings förbättrar även servicen ombord. I Karibien är alla nya segelbåtar (Exclusive Plus) från dags dato utrustade med gratis WiFi.

Även segmentet motorbåtscharter utökas. Från och med januari 2017 är Puerto Rico en ny destination. För den som vill upptäcka Spanska Jungfruöarna erbjuder The Moorings motorkatamaranen 514PC från charterbasen Puerto Del Rey på Puerto Ricos ostkust. Ett annat tillskottet bland baserna är Mallorca. I Palma kan man nu chartra den nya motorkatamaranen 434PC. Fler motorbåtar är på gång. Eftersom Balearerna är ett mycket populärt område just nu kan det vara värt att boka båt och flyg så tidigt som möjligt.

The Moorings utökar sin produkt Crewed Yacht Charter, dvs. charterbåtar med en besättning bestående av skeppare och kock. Med temarelaterade erbjudanden, nya destinationer och segelsemester med crew vänder man sig till nya målgrupper. Redan nu kan man boka Crewed Yacht Charter på motorkatamaranen514 PC i Belize, på Jungfruöarna, Seychellerna samt i Kroatien med Moorings 5800, den största katamaranen i segelflottan. Även Italien och Spanska Jungfruöarna är nya destinationer för segelsemester med crew. På temat ”Moorings Crewed Yacht Charter Upplevelser” erbjuder båtcharterföretaget i premiumklassen nu även personal som erbjuder gästerna unika upplevelser som dykning eller kulinariska teman under seglingssemestern