Game of Thrones, Star Wars: The Last Jedi, Robin Hood och förmodligen även den kommande James Bond-filmen. Det är bara några av de film och TV-serier som använt Dubrovnik som kuliss och inspelningsplats.

Kombinationen av bildsköna, medeltida omgivningar, dramatisk kustlinje och det inbjudande Adriatiska havet lockar både produktionsbolag och inte minst svenska resenärer. Därför lägger TUI till den kroatiska kustpärlan Dubrovnik som nytt resmål, och här finns både storstadsupplevelse och vackra badstränder.

– Dubrovnik har blivit ett hett resmål som lockar historiskt intresserade som vill kombinera en modern stads bekvämligheter och dessutom riktigt härliga bad. Ett perfekt resmål om man vill ha valuta för pengarna och berika sinnet, säger Tommy Serban, Head of Product på TUI i Norden.

Dubrovnik med TUIDubrovnik erbjuder inte bara historiska stadspromenader och restaurangupplevelser, här finns också en strand inne i staden som heter Copacabana. Bortsett från själva staden erbjuder kusten vid Dubrovnik på ett antal natursköna semesterområden, inklusive ön Korcula, där TUI har etablerat ett Blue Star koncepthotell med både barnklubb och aktiviteter. Med en flygtid på mindre än 2,5 timme är Dubrovnik ett perfekt semestermål för barnfamiljer eller de som bara vill ha en bekväm och häftig resa.

TUIs resmål i Kroatien

  • Dubrovnik – enastående medeltidsby med stränder, ringmur och fantastiska byggnader.
  • Korcula – stor grön ö med en charmerende äldre del.
  • Slano – badort i en skyddad vik med exklusiva hotell.
  • Mlini – harmonisk by med fina stränder, bara 10 km från Dubrovnik.
  • Cavtat – charmerande resmål med gammal bykärna, småbåtshamn och vandringsleder.
  • Orasac – by med femstjärnigt hotell och faciliteter direkt vid havet.

TUI har redan utökat programmet för sommaren 2018 med rutter till två andra kroatiska semestermål, Split och Pula. Efterfrågan på resor till Kroatien har långt ifrån nått toppen och våra enkäter visar på en hög kundnöjdhet med många återkommande gäster.

– Kroatien har under de senaste åren varit ett av de resmål som säljer slut först, och det är en av anledningarna att vi nästan dubblerar antalet resor till Kroatien nästa sommar, säger Tommy Serban.