Favorit Pivo är en ljus lager ifrån Istrien som är välkänd bland den lokala befolkningen i Kroatien. Den karaktäristiska loggan föreställer kustremsan längs västkusten i Kroatien.

Tillsammans med det fantastiska klimatet har Favorit Pivo blivit förstahandsvalet för den lokala kroatiska matkulturen i regionen och kallas ”det flytande guldet”. Istrien är känt för gastronomiska upplevelser och sina högkvalitativa delikatesser, till exempel sin olivolja och tryffelsvamp.

Istarska Pivovara som brygger Favorit Pivo är privatägt till skillnad mot de flesta kroatiska ölproducenter, som sedan länge ägts av internationella bryggerikoncerner. Bryggeriet är idag ett ledande bryggeri i västra delen av Kroatien, och tillverkar en fantastisk öl med hjälp av sin sammansättning av majs, egenodlad malt och humle. Under de senaste åren har produktionen vuxit till över 12 miljoner liter per år.

Favorit Pivo lanseras den 1 juni och kommer att finnas tillgänglig i så gott som alla Systembolagsbutiker runt om i Sverige. Pris: 13,50 kr. Artikelnr: 1492-03.