Kroatiska delikatesser har varit efterlängtade på den svenska marknaden vilket lett till stor efterfrågan hos konsumenter och dagligvaruhandeln. Bon Cena arbetar med att ta matvaror från Kroatien till restauranger, grossister och butiker i Sverige.

– Vi har fått fantastiskt respons från kunder och konsumenter, vilket känns jätteroligt. Alla våra produkter är noggrant utvalda för att möta efterfrågan och nyfikenheten hos konsumenterna, säger Anton Nakic, VD för Bon Cena.

Bon Cena, som idag är en av Sveriges största importörer av kroatiska delikatesser, tillhandahåller bland annat produkter som lufttorkad skinka, ost, salami, ekologiska marmelader och tryffel.

Tryffeln är det senaste tillskottet i sortimentet och omfattar fler än 18 produkter. Tryffeln som är känd för sin arom och smak, handplockas i skogarna runt Motovun i hjärtat av Istrien. Produkterna, som produceras av Zigante,består bland annat av tapenader, kallpressade olivoljor, samt marmelader och allt innehåller tryffel.

– Vi erbjuder ett stort tryffelsortiment, kanske det största i Skandinavien. Produkterna är producerade med fokus på kvalitet och är helt fria från konserveringsmedel, säger Anton Nakic, VD för Bon Cena.

Ostarna som Bon Cena erbjuderär från ön Pag och produceras av Paska sirana, ett agrikulturellt nätverk som grundades redan 1946. En av ostarna, Paski sir, är en prisbelönad fårost känd för sin smak och tillverkningsprocess. Mjölken kommer från en unik fårras, Paska Ovca. Paski sir lagras mellan 12-24 månader, vänds varje dag samt gnuggas med olja och aska vilket ger den en distinkt smak med framträdande sälta.

Utöver tryffel och ost, innehåller sortimentet även salami. Baranya Kulen är en lufttorkad salami med smak av paprika som tillverkas i Baranya regionerna som är ursprungsskyddade av FNs livsmedel- och jordbruksorganisation. Den smakrika paprikasalamin med en hint av hetta är handgjord och vedrökt i åtta dagar av Belje.

Produkterna finns tillgängliga i utvalda butiker, bland annat hos ICA Focus Göteborg, ICA Kvantum Emporia i Malmö, M.A.T, ICA Maxi Helsingborg, City Gross i Kungens Kurva och Bromma samt utvalda Euro Cash, Hemköp och diverse delikatessbutiker.